Als het abonnement bij jouw huidige provider binnen 4 maanden afloopt, is het mogelijk om nummerbehoud aan te vragen bij een nieuw T-Mobile abonnement. Je kunt in het bestelformulier op de website aangeven dat je jouw mobiele nummer wilt behouden. Wanneer de aanvraag door T-Mobile is goedgekeurd ontvang je wel alvast jouw bestelling. Nummerbehoud moet minimaal één maand van tevoren worden aangevraagd in verband met de opzegtermijn. Wanneer je zelf al bij de provider hebt opgezegd, geldt deze opzegtermijn niet en kan het nummerbehoud eerder plaatsvinden. Het te behouden nummer dient nog wel minimaal een week actief te zijn.

Bij goedkeuring van het nummerbehoud, gaat het nieuwe abonnement in op de dag dat jouw oude abonnement niet meer bereikbaar is. Via de statustool van T-Mobile kan je de status van je nummerbehoud bekijken. De aangevraagde datum vind je op de factuur die je van ons ontvangt achter 'Ingangsdatum'. Via jouw persoonlijke 'My T-Mobile-account' word je op de hoogte gehouden van de definitieve goedkeuring nummerbehoud, definitieve ingangsdatum en eventuele aanvullende informatie die noodzakelijk is voor nummerbehoud.

In het geval van nummerbehoud zal de nieuwe provider ook zorgen voor de beëindiging van het huidige contract. Je hoeft dan ook niet zelf het oude abonnement op te zeggen. Tevens ontvang je vanuit de nieuwe provider een bevestiging met de datum waarop het telefoonnummer wordt overgezet. Het te behouden telefoonnummer wordt altijd overgezet op werkdagen.

Als je overstapt op een smartphone met een ander type simkaart, is het mogelijk om na ontvangst van de nieuwe smartphone een simkaartwissel aan te vragen bij jouw huidige provider. Je kunt dan direct gebruikmaken van de nieuwe telefoon in combinatie met jouw huidige abonnement. Als je nummerbehoudaanvraag nog niet is goedgekeurd tijdens het aanvragen van de simkaartwissel, verzoeken wij je om het nieuwe simkaartnummer ook aan ons door te geven. Wij kunnen er dan voor zorgen dat de nieuwe provider beschikt over het nieuwe simkaartnummer voor het nummerbehoud.