Als het abonnement bij jouw huidige provider binnen 2 maanden afloopt, is het mogelijk om nummerbehoud aan te vragen voor een nieuw hollandsnieuwe-abonnement. Wanneer de aanvraag door hollandsnieuwe is goedgekeurd, ontvang je direct jouw bestelling. Nummerbehoud moet minimaal één maand van tevoren worden aangevraagd in verband met de opzegtermijn. Wanneer je zelf al bij de provider hebt opgezegd, geldt deze opzegtermijn niet en kan het nummerbehoud eerder plaatsvinden. Het te behouden nummer dient nog wel minimaal een week actief te zijn. Heb je op dit moment al een abonnement bij hollandsnieuwe, dan is nummerbehoud alleen mogelijk via een contractverlenging. Het is helaas niet mogelijk om een prepaidnummer van hollandsnieuwe om te zetten naar een abonnement.

Bij goedkeuring van het nummerbehoud, gaat het nieuwe abonnement in op de dag dat jouw oude abonnement niet meer bereikbaar is. De aangevraagde datum vind je op de factuur die je van ons ontvangt achter 'ingangsdatum'. De provider zet ook jouw huidige contract automatisch stop. Hollandsnieuwe houdt je op jouw persoonlijk account op de hoogte van de datum waarop jouw telefoonnummer wordt overgezet en andere noodzakelijke informatie. Dit is ook de bevestiging dat jouw huidige abonnement zal stoppen vanaf die datum. Bij nummerbehoud wordt het te behouden telefoonnummer altijd overgezet op werkdagen.

Als je overstapt op een smartphone met een ander type simkaart, is het mogelijk om na ontvangst van de nieuwe smartphone een simkaartwissel aan te vragen bij jouw huidige provider. Je kunt dan direct gebruikmaken van de nieuwe telefoon in combinatie met jouw huidige abonnement. Wanneer je een simkaartwissel aanvraagt willen wij je vriendelijk verzoeken het nieuwe simkaartnummer ook aan ons door te geven. Wij kunnen er dan voor zorgen dat de nieuwe provider beschikt over het nieuwe simkaartnummer voor het nummerbehoud.

Als je gebruik gaat maken van de nieuwe simkaart voordat het 06-nummer is overgezet dan gaat het nieuwe hollandsnieuwe-abonnement direct in. Wij adviseren je om het oude abonnement te gebruiken (met je oude simkaart) totdat het 06-nummer is omgezet op de nieuwe simkaart. Op deze manier voorkom je dubbele kosten.