Ben je tevreden over hollandsnieuwe? Dan is een contractverlenging een goede optie. Het maakt hierbij niet uit of jouw huidige abonnement via ons is aangevraagd of niet. Bij een contractverlenging betaal je geen aansluitkosten en je behoud automatisch je huidige mobiele nummer. Vanaf 3 maanden voor de einddatum van je huidige abonnement kan je een verlenging aanvragen. Gebruik onze verlengingschecker om te zien wanneer je precies mag verlengen.

Als jouw contractverlenging is goedgekeurd, gaan de nieuwe voorwaarden aan het einde van het huidige contract in.
Als je een bestelling hebt geplaatst met een nieuwe mobiele telefoon, dan verzenden wij deze telefoon direct na goedkeuring van de verlenging. Je ontvangt het toestel dus eerder dan dat het nieuwe abonnement in zal gaan. Als je oude simkaart niet meer in je nieuwe smartphone past, dan kan je gratis een nieuwe simkaart aanvragen bij onze klantenservice. Dit kan door je ordernummer en vraag te mailen naar simkaartwissel@mobiel.nl.

Indien het huidige contract op naam van een ouder/verzorger is aangevraagd omdat de gebruiker ten tijde van aansluiten nog geen 18 jaar was, dan is het helaas niet mogelijk om direct bij een contractverlenging van het abonnement de contractgegevens over te zetten op naam van de inmiddels 18-jarige gebruiker. Bij een contractverlenging blijven de gegevens ongewijzigd. Indien je toch de gegevens van de contractant wilt wijzigen naar die van een zoon of dochter, dan kan dit alleen door middel van een contractovername via de provider.

Heb je bij de startdatum van het nieuwe abonnement nog resterend tegoed vanuit het oude abonnement? Dan gebruik je in het nieuwe contract eerst het kortst houdbare tegoed. Als dit tegoed op is, wordt vanuit het oude tegoed verder gebeld tegen de nieuwe buitenbundeltarieven. Het oude tegoed vervalt volgens de oude structuur. Dit betekent dat het tegoed 3 maanden geldig is, en het oudste tegoed als eerst gebruikt.

Als je je huidige abonnement niet verlengt en je contract wel afloopt, loopt je abonnement gewoon door. Vanaf dit moment is je abonnement maandelijks opzegbaar. Houd er wel rekening mee dat eventuele kortingen op je abonnement verlopen aan het einde van de looptijd van het contract.