Telfort hanteert afwijkende tarieven voor bellen en internet in het buitenland.

Binnen de EU: Roam Like at Home
Vanaf 15 juni 2017 geniet je binnen heel de EU van je abonnement zoals je in Nederland gewend bent, zonder extra kosten. Iedere provider moet hier verplicht aan meewerken door de nieuwe roaming wetgeving die is opgesteld door de Europese Unie. Hiermee wordt het makkelijk om met je mobiele abonnement ook in andere landen binnen de Europese Unie te bellen, sms’en en internetten. Gebruik je meer dan je bundel? Dan betaal je het Nederlandse buitenbundeltarief. De wijzigingen gaan automatisch in per 1 juni 2017. Je hoeft hier niets voor te activeren. Het enige wat je moet doen is je roaming aanzetten in het buitenland via de instellingen van je smartphone.

Let op: de tarieven voor bellen en sms'en vanuit Nederland náár landen binnen de EU blijven onveranderd. Dit valt dus niet binnen de nieuwe wetgeving.

Roamen uit je bundel geldt voor de volgende landen:
België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Guadeloupe (FR), Martinique (FR), Noorwegen, Frans Guyana (FR), Réunion (FR), Mayotte (FR), Saint Martin (FR), Azoren (PT), Madeira (PT), Canarische eilanden (ESP), Gibraltar (GB) en Zwitserland.

Buiten de EU
Buiten de EU betaal je voor internetten per MB en voor bellen per minuut en gesprek. Hiervoor gelden andere tarieven dan binnen Nederland. Voor raomen in het buitenland zijn de landen in een aantal zones ingedeeld. De tarieven verschillen per zone. Het is met een Telfort-abonnement niet mogelijk om een buitenlandbundel aan te schaffen voor roamen buiten de EU.