Als het abonnement bij jouw huidige provider binnen 120 dagen afloopt is het mogelijk om nummerbehoud aan te vragen bij een nieuw Simyo abonnement. Wanneer de aanvraag door Simyo is goedgekeurd ontvang je wel alvast jouw bestelling.

Nummerbehoud moet minimaal één maand van tevoren worden aangevraagd in verband met de opzegtermijn. Wanneer je zelf al bij de provider hebt opgezegd, geldt deze opzegtermijn niet en kan het nummerbehoud eerder plaatsvinden. Het te behouden nummer moet nog wel minimaal een week actief zijn.

Voor prepaidnummers gelden er andere overstaptermijnen. Voor meer informatie over de overstaptermijnen van prepaid naar abonnement kun je kijken bij 'nummerbehoud van prepaid naar abonnement'. Heb je op dit moment al een abonnement bij Simyo dan is nummerbehoud helaas niet mogelijk.

Als je nummerbehoud hebt aangevraagd en dit is goedgekeurd, dan gaat het nieuwe abonnement pas in op de dag dat jouw oude abonnement uit de lucht gaat. De aangevraagde datum vind je terug op de factuur die je van ons ontvangt achter 'Ingangsdatum'. Ook zal Simyo je per sms op de hoogte stellen over de datum dat jouw telefoonnummer zal worden over gezet.

In het geval van nummerbehoud zal de nieuwe provider ook zorgen voor de beëindiging van het huidige contract. Je hoeft dan ook niet zelf het oude abonnement op te zeggen. Je ontvangt vanuit de nieuwe provider een bevestiging met de datum waarop het telefoonnummer wordt overgezet. Dit is ook de bevestiging dat jouw huidige abonnement zal stoppen per die datum.

Bij nummerbehoud wordt het te behouden telefoonnummer altijd overgezet op werkdagen. Nummerbehoud kan niet in het weekend of op officiële feestdagen plaatsvinden.

Indien je momenteel in het bezit bent van een telefoon met een normale simkaart en je overstapt naar een telefoon met een micro simkaart of nano simkaart, dan is het mogelijk om na ontvangst van de nieuwe telefoon een simkaartwissel aan te vragen bij je huidige provider. Je kunt dan direct gebruik maken van de nieuwe telefoon in combinatie met jouw huidige abonnement.

Heb je een abonnement van Simyo, hollandsnieuwe zakelijk óf een provider die wij niet aanbieden op onze website? Dan is het voor ons helaas niet mogelijk de einddatum van je contract te achterhalen. Daarom kunnen wij in dit geval nummerbehoud niet garanderen. Uiteraard doen wij er ook dan alles aan om te zorgen dat je nummerbehoudaanvraag vlekkeloos verloopt.