Tegenwoordig gebruikt (bijna) iedereen zijn smartphone om te kunnen mailen, voor social media zoals Twitter en Facebook en om online het nieuws te volgen. Maar hoeveel MB heb je nou nodig om internet te gebruiken zoals jij dat wil? Wij begrijpen dat deze keuze erg lastig kan zijn, en hopen je met onderstaande informatie verder te helpen.

Activiteit
Verbruik (MB) per unit

E-mail
0,05 MB per mail

Versturen/Ontvangen E-mail met foto
0,5 MB per mail

Versturen/Ontvangen E-mail met bijlagen
0,5 MB per mail

Radio/Muziek streamen
60 MB per uur

Webpagina's bekijken/browsen
0,18 MB per webpagina

Applicaties/Games/Muziek downloaden
3,9 MB per App/Game/Nummer

Whatsapp/Pingen/Chatten
0,01 MB per bericht

Bellen via internet (niet bij alle providers toegestaan)
0,3 MB per minuut

Social media controleren op applicatie (Facebook, Twitter, ect.)
0,2 MB per visite

Video streamen bijvoorbeeld YouTube (niet in HD)
2,5 MB per minuut

Aantallen zijn op basis van gemiddelden. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Tips & tricks om jouw dataverbruik in de hand te houden:

• Bekijk jouw favoriete websites via de mobiele app. Je verbruikt dan minder MB's.
  • Probeer thuis of op werk gebruik te maken van een wifi-verbinding. Dan gaan de MB's niet uit de databundel.
  • Veel applicaties of programma's (zoals o.a. Twitter en Facebook) synchroniseren op de achtergrond (kun je uitzetten bij de instellingen van de telefoon). Dat kan je veel data kosten.
  • Voor het downloaden van nieuwe programma's/games vanuit de Android market, App Store, etc. kun je het beste gebruik maken van een wifi-verbinding.
  • Maak onderweg gebruik van open hotspots (gratis wifi-verbinding). Het verbruik gaat dan niet uit de databundel.
  • Muziek, online radio en YouTube streamen kost erg veel data. Je kunt hier het beste een wifi-verbinding voor gebruiken.
  • Installeer een datacounter (verkrijgbaar in de Android Market, App Store, etc.) om zo het verbruik in de gaten te houden. Je kunt jouw verbruik vaak ook controleren op de website van de provider (persoonlijke pagina).