Vanaf 15 juni 2017 geniet je van je abonnement binnen heel de EU zoals je in Nederland gewend bent, zonder extra kosten. Iedere provider moet hier verplicht aan meewerken door de nieuwe roaming wetgeving die is opgesteld door de Europese Unie. Hiermee wordt het makkelijk om met je mobiele abonnement ook in andere landen binnen de Europese Unie te bellen, sms’en en internetten. Gebruik je meer dan je bundel? Dan betaal je het Nederlandse buitenbundeltarief. De wijzigingen gaan automatisch in per 15 juni 2017. Je hoeft hier niets voor te activeren. Het enige wat je moet doen is je roaming aanzetten in het buitenland via de instellingen van je smartphone.
Let op: de tarieven voor bellen en sms'en vanuit Nederland náár buitenlandse telefoonnummers binnen de EU blijven onveranderd. Dit valt dus niet binnen de nieuwe wetgeving.

Roamen uit je bundel geldt voor de volgende landen:
België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Guadeloupe (FR), Martinique (FR), Frans Guyana (FR), Réunion (FR), Mayotte (FR), Saint Martin (FR), Azoren (PT), Madeira (PT), Canarische eilanden (ESP), Gibraltar (GB)

Een aantal providers hebben extra landen toegevoegd voor roamen uit je eigen bundel. Meer weten over Roam like at home bij jouw provider? Bekijk de providerspecifieke informatie van T-Mobile, Vodafone, Tele2, hollandsnieuwe, Telfort, KPN of Ben.