Providers bieden de mogelijkheid om de kosten van een nieuwe smartphone (of een deel van dit bedrag) gespreid af te betalen in combinatie met een abonnement. De toestelbundel wordt opgeteld bij de maandelijkse abonnementskosten en zal geldig blijven zolang het contract loopt. De toestelbundel heeft verder niets te maken met toestellease of met een verzekering. Het is niet verplicht om een toestelbundel te nemen.