Roam Like at Home bij T-Mobile
Vanaf 13 juni 2017 geniet je van je T-Mobile-abonnement binnen heel de EU zoals je in Nederland gewend bent, zonder extra kosten. Hiermee wordt het makkelijk om met je mobiele abonnement ook in andere landen binnen de Europese Unie te bellen, sms’en en internetten. Gebruik je meer dan je bundel? Dan betaal je het Nederlandse buitenbundeltarief. De wijzigingen gaan automatisch in per 1 juni 2017. Je hoeft hier niets voor te activeren. Het enige wat je moet doen is je roaming aanzetten in het buitenland via de instellingen van je smartphone.Lees voor meer informatie de voorwaarden voor Roam Like at Home bij T-Mobile.

Roamen uit je bundel geldt voor de volgende landen:

België, Bulgarije, Canarische Eilanden, Cyprus (Griekse deel), Denemarken, Duitsland, Estland, Faeröer Eilanden, Finland, Frankrijk (inclusief Martinique, Réunion, Mayotte, Frans-Guyana, Guadeloupe en Saint-Martin), Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief Madeira en de Azoren), Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief Gibraltar), Tsjechië, Vaticaanstad, Verenigde Koninkrijk (inclusief Jersey, Guernsey en Isle of Man) en Zweden.

Buiten de EU
Ga je naar een bestemming buiten de EU? Dan hanteert T-Mobile andere tarieven voor bellen en internet in het buitenland, afhankelijk van jouw abonnement. Wil je precies weten wat de tarieven zijn op je vakantie-adres? Sms dan kosteloos 'PRIJS LAND' (bijvoorbeeld PRIJS TURKIJE) naar 5545. Je krijgt dan een overzicht van de tarieven voor bellen, sms'en en internetten op jouw bestemming, met jouw abonnement. Wil je kunnen internetten, bellen en sms'en in de USA? Kies dan T-Mobile Go Unlimited EU+USA. Dan mag je onbeperkt bellen en sms'en in NL, EU en USA(120 min. VAN Nederland NAAR EU/USA) en heb je 60 dagen onbeperkt data in de EU en 14GB data per maand in de USA. Heb je geen internetbundel, maar onbeperkt internet op lage snelheid in Nederland? Dan kun je per maand 4 GB in de EU gebruiken, natuurlijk wel op lage snelheid. Er gelden aanvullende voorwaarden voor abonnementen die zijn afgesloten vanaf 1 mei 2017.

Voorwaarden Roam Like at Home
De nieuwe regels zijn niet bedoeld voor permanent gebruik in het buitenland. T-Mobile kan onredelijk gebruik vaststellen op basis van de verhouding tussen nationaal- en internationaal (roaming) aanwezigheid en verbruik. Het uitgangspunt is dat je de dienst(en) meer in Nederland moet gebruiken dan in het buitenland. In dit geval is er sprake van redelijk gebruik. Er is sprake van onredelijk gebruik van de dienst(en) als je gedurende een periode van minimaal vier maanden méér tijd buiten Nederland, maar in de EU doorbrengt en méér verbruik vertoont in de EU dan in Nederland. Elke dag waarop je je aanmeldt op het netwerk van T-Mobile in Nederland geldt als een dag in Nederland.

Meer weten over de huidige tarieven van T-Mobile in het buitenland? Je vindt deze op de website van T-Mobile.