Vodafone en hollandsnieuwe schakelen vanaf januari 2020 het 3G-netwerk uit. 4G (de opvolger van 3G) is een stuk sneller en dé toekomst voor mobiel internet.

Wat betekent dit voor jou?

Iedereen kan blijven bellen én sms’en. Als je geen gebruik maakt van mobiel internet of alleen via wifi, dan ga je niets merken van het wegvallen van het 3G-netwerk.

Wil je gebruik blijven maken van mobiel internet onderweg, bijvoorbeeld om foto’s te versturen en ontvangen, dan moet je verbonden zijn met het 4G-netwerk. Om het 4G-netwerk optimaal te kunnen benutten is het volgende nodig:

1. Een 4G toestel

2. Een 4G simkaart

3. De juiste telefooninstellingen

Hoe weet ik of ik al gebruik maak van 4G?

Zet je wifi even uit. Staat er 4G of LTE in je telefoonscherm? Dan hoef je niets te doen! Staat er G, E, H+, GPRS, 2G of 3G in je scherm? Dan is je telefoon of simkaart mogelijk niet geschikt voor 4G of zorgen je instellingen ervoor dat je geen verbinding kan maken met ons 4G-netwerk.

Zijn de telefoons van Mobiel.nl geschikt voor 4G?

De toestellen die wij verkopen i.c.m. Vodafone en hollandsnieuwe zijn 4G-ready en daarmee ook klaar voor het netwerk.

Heb ik een nieuwe simkaart nodig?

Heb je een oude simkaart van meer als 10 jaar oud of heb je een oproep van Vodafone ontvangen dat een nieuwe simkaart nodig is? Via onze klantenservice kan je een nieuwe simkaart aanvragen.

Ik woon in een 3G-gebied. Kan ik dan straks geen internet meer gebruiken?

Alle 3G-regio’s krijgen per 4 februari 2020 een update naar 4G. Als je telefoon, simkaart en instellingen klaar zijn voor 4G, zal je telefoon automatisch overgaan naar 4G.

Wat gebeurt er met 2G?

Het 2G-netwerk blijft gewoon beschikbaar. Via het 2G-netwerk kun je blijven bellen en sms’en. Via 2G kun je ook internetten. Ook het versturen van een WhatsApp-bericht of icoon zal geen probleem zijn. Het ontvangen en versturen van foto’s in WhatsApp of het laden van filmpjes van Facebook, Instagram of YouTube kan alleen via wifi en 4G.

Heb ik een nieuw abonnement nodig om gebruik te maken van het 4G-netwerk?

Alle huidige abonnementen van hollandsnieuwe en Vodafone zijn omgezet naar 4G, een nieuw abonnement is dus niet nodig.