Ben je de vergrendelcode van je toestel vergeten? Om veiligheidsredenen is het helaas niet mogelijk om de vergrendelcode van je telefoon te veranderen zonder deze eerst te unlocken. De enige mogelijkheid om je toestel dan weer in gebruik te nemen is een hard reset. Hierbij wordt de pincode of het toegangspatroon verwijderd van je telefoon en kun je je telefoon weer opnieuw installeren en gebruiken.

1. Schakel het toestel uit.
  2. Druk tegelijkertijd op de volumeknop, de aan/uit-knop en de homeknop en houd deze ingedrukt. Wanneer je te;efoon geen homeknop heeft, houd je in plaats daarvan alleen de volumeknop omhoog en de aan/uit-knop ingedrukt.
  3.  Wanneer je het toestel voelt trillen, laat je ALLEEN de aan/uit-knop los.
  4. Er verschijnt nu een schermmenu. Wanneer je dit ziet, laat je de overige knoppen los.
  5. Gebruik de knop Volume omlaag totdat je kiest voor Delete all user data.
  6. Druk op de aan/uit-knop om te selecteren.
  7. Druk nogmaals op de aan/uit-knop om de optie te selecteren – Yes – delete all user data.
  8. Druk op de aan/uit-knop om te markeren en selecteer vervolgens de herstartoptie.

Let op: bij deze optie worden alle gegevens, zoals foto's en bestanden, op je telefoon gewist. Je Google account wordt met deze reset niet verwijderd van je telefoon. Gebruik deze reset niet als je het toestel wilt verkopen of ter reparatie aan wilt bieden. Op de website van Samsung vind je nog andere opties voor het ontgrendelen van je telefoon waarbij je de bovenstaande gegevens niet verwijdert.