Ben je de vergrendelcode van je toestel vergeten? Om veiligheidsredenen is het helaas niet mogelijk om de vergrendelcode van je telefoon te veranderen zonder deze eerst te unlocken. De enige mogelijkheid om je toestel dan weer in gebruik te nemen is een hard reset. Hierbij wordt de pincode of het toegangspatroon verwijderd van je telefoon en kun je je telefoon weer opnieuw installeren en gebruiken.

1. Sluit je telefoon af en wacht een paar seconden.
2. Houd de volume up en powerknop ingedrukt tot dat je in het herstelmenu zit.
3. Navigeer met de volume knoppen naar de 'wipe data/factory reset' en bevestig met de powerknop.
4. Navigeer nogmaals met de volume koppen naar 'wipe data/factory reset' en bevestig opnieuw met de powerknop.
5. Je telefoon wordt nu voor je gereset.

Let op: bij een harde reset worden alle gegevens, zoals foto's en bestanden, op je telefoon gewist. Je Google account wordt met deze reset niet verwijderd van je telefoon. Gebruik deze reset niet als je het toestel wilt verkopen of ter reparatie aan wilt bieden.