T-Mobile is de eerste grote provider in Nederland die de eSIM geïntroduceerd heeft. Ook als je via Mobiel.nl bestelt, kun je een eSIM bij je toestel krijgen.

Wat is een eSIM?

eSIM is een afkorting voor embedded SIM en is de opvolger voor de bekende plastic simkaart. Een eSIM doet hetzelfde als een traditionele simkaart alleen zit deze ingebouwd in je telefoon of device. Je hebt met een eSIM geen fysieke simkaart meer nodig.

Hoe werkt het?

Als je een T-Mobile-abonnement met eSIM afsluit bij ons ontvang je een QR-code in het doosje met je toestel. In plaats van een simkaart in je telefoon te stoppen, download je een eSIM profiel op je telefoon met deze QR-code. Heb je een nieuw abonnement afgesloten, dan wordt je eSIM automatisch geactiveerd. Heb je je abonnement verlengd en vervang je je plastic simkaart voor een eSIM, dan moet je eSIM geactiveerd worden in My T-Mobile.

Ondersteunt mijn toestel eSIM?

Momenteel bieden alleen iPhone Xr, Xs en Xs Max en Google Pixel 3 toestellen ondersteuning voor de T-Mobile eSIM. Naar verwachting zullen er snel meer toestellen volgen. Als je bij ons bestelt krijg je de optie voor een eSIM alléén te zien bij ondersteunde toestellen. Zo kom je nooit voor verassingen te staan!