Huawei-toestellen die voor 26 maart 2020 zijn uitgekomen, maken nog gebruik van de Google Play Store.

Wat is de Huawei App Gallery en hoe werkt het?
De Huawei App Gallery is de nieuwe en veilige appwinkel van Huawei met duizenden apps. In de Gallery kan je veel apps terugvinden en downloaden zoals je ook gewend bent. Mocht je toch nog een app missen kan je een verzoek indienen bij Huawei via je verlanglijst. Meer lezen? Lees hier meer.

Kan ik nog wel Whatsapp gebruiken?
Whatsapp kan je uiteraard ook nog gebruiken zoals je gewend bent. De instructies om het te downloaden en je geschiedenis mee te nemen vind je hier.

Hoe zet ik mijn Google Data over naar mijn Huawei-toestel?
Je kan gemakkelijk al jouw data downloaden via Google account naar jou Huawei-toestel met Google Takeout. Met behulp van Google Takeout is het mogelijk om veel gegevens die opgeslagen liggen in je Google-account te archiveren, zodat je ze offline kunt bekijken en naar andere diensten of programma’s kunt exporteren. Met Google Takeout worden bijvoorbeeld van Google Agenda alle agenda’s opgeslagen in het iCalendar-formaat, zodat je eenvoudig naar een andere dienst kunt gaan mocht je dat willen. Instructies over hoe je dit exact kan gebruiken vind je hier.
Gmail kan je ook gebruiken op je nieuwe Huawei-toestel met deze instructies.

Hoe ontvang ik mijn gratis 5GB Cloud opslagruimte?
Huawei Mobile Cloud zorgt dat je gegevens veilig zijn opgeslagen. 24/7 en het hele jaar door. Maak er een back-up om te zorgen dat je informatie van je telefoon altijd kan terug halen. Installeer de Mobile Cloud en ontvang direct bij registratie 5GB cloudruimte cadeau. Uitleg over het installeren vind je hier terug.

Verdere vragen?