Je hebt je nieuwe toestel aangeschaft, nu nog je gegevens overzetten naar je nieuwe toestel. In dit stappenplan wordt uitgelegd hoe je van een Android-toestel je gegevens kan overzetten naar je nieuwe Google Pixel-toestel.

Voordat we hiermee gaan beginnen moet er een stap gedaan worden op je oude toestel. We gaan eerst een back up maken van je WhatsApp gesprekken: 

- Open hiervoor WhatsApp
- Druk op de drie puntjes rechts bovenin
- Ga naar de instellingen
- Vervolgens ga je naar chats
- Druk op chat back-up
- Daarna kies je back-up maken naar Google Drive.

Let op! Je simkaart mag nog in de oude telefoon blijven. Soms krijg je een SMS-verificatie binnen, omdat de nieuwe telefoon nog geïnstalleerd moet worden zal deze niet binnenkomen op je nieuwe telefoon. 

Zodra de bovenstaande stap gedaan is, zet je je nieuwe telefoon aan. We gaan de nieuwe telefoon nu instellen.

-Zodra je nieuwe telefoon is opgestart, selecteer de gewenste taal en regio en druk op aan de slag.
- Je nieuwe telefoon wil verbinding maken met het mobiele netwerk. De simkaart laten we (voor nu) nog in je oude telefoon zitten. Druk links onderin op overslaan om door te gaan.
- Verbind de telefoon met je wifi netwerk. Zodra het toestel verbonden is, wordt je nieuwe telefoon klaar gemaakt. Dit kan enkele minuten duren.

Zodra je telefoon is klaargemaakt voor gebruik, gaan we beginnen met het kopiëren van apps en gegevens van je oude toestel naar de nieuwe.

Om dit proces te starten, druk op volgende.
- Voor het overzetten van gegevens moet je oude telefoon op het startscherm staan, ontgrendel hiervoor je oude telefoon. Druk op volgende zodra je oude toestel ontgrendeld is.
- Tijdens het schrijven van deze handleiding lukte het ons niet om een bekabelde verbinding te maken. Dus voor deze handleiding drukken we op “geen kabel?”.
-  We gaan nu een draadloze verbinding maken tussen de toestellen. Druk op volgende.
- Open de Google-app op je oude telefoon. Druk daarna op je nieuwe telefoon op volgende.
- Typ op je oude toestel en in de Google-app, “stel apparaat in”. Druk vervolgens op beide toestellen op volgende.
- Er wordt nu een draadloze verbinding gemaakt. Er verschijnen nu vormen op beide toestellen, komen deze overeen? Druk dan op je oude telefoon op volgende.
- Vervolgens druk je op je oude toestel op kopiëren.
- Je accounts worden nu naar je nieuwe telefoon gekopieerd. Op je nieuwe telefoon wordt nu gevraagd om het wachtwoord van je Google-account. Voer deze in en druk op volgende.
- De verbinding wordt tot stand gebracht. Zodra deze gemaakt is, kies op je nieuwe telefoon welke gegevens je wil meenemen naar je nieuwe telefoon en druk daarna op kopiëren. Je gegevens worden nu gekopieerd naar je nieuwe telefoon.  

Op de achtergrond worden je gegevens gekopieerd. We gaan verder met het instellen van je nieuwe telefoon.  

- Er wordt gevraagd om de Google Services te accepteren Dit is helaas verplicht we drukken hier drie keer op meer en daarna op accepteren.
- Je ziet nu een overzicht waarin je de garantievoorwaarden kunt inzien. Het toestel is aangeschaft via Mobiel.nl, wij geven twee jaar fabrieksgarantie op de Google Pixel. Druk op volgende om door te gaan met het instellen van je nieuwe telefoon.
- Als je je telefoon wil beveiligen dan kan je hier nu voor kiezen. Kies de gewenste schermvergrendeling en volg de stappen op het scherm of druk op overslaan als je hier geen gebruik van wil maken. De schermvergrendeling is achteraf via de instellingen alsnog in te stellen.
- Er wordt nu gevraagd of je wil doorgaan met het instellen van je nieuwe telefoon. Druk op doorgaan.
- Je kan ervoor kiezen om Google Assistent te gebruiken. Scrol naar beneden en kies of je hier gebruik van wil maken door op akkoord te drukken of druk op overslaan als je dit (voor nu) niet wil.
- Er wordt gevraagd om Google Pay in te stellen, volg de stappen als je hier gebruik van wil maken of druk op overslaan als je dit niet wil instellen.
- Je krijgt een aantal opties om aanvullende instellingen in te stellen. Selecteer hier wat gewenst is of druk op nee bedankt om verder te gaan.
Wil je tips en trucs in je mail ontvangen? Selecteer nu aanzetten of nee bedankt als je de tips en trucs wel of niet wil ontvangen.
- Je ziet een overzicht van de gegevens die zijn overgezet, druk op klaar om verder te gaan.
- Er wordt nu wat uitleg gegeven over het navigeren door middel van gebaren. Je kan ervoor kiezen om de uitleg te doorlopen, als je hier al mee bekend bent, druk dan op overslaan.
- We zijn nu klaar met het instellen van je nieuwe telefoon.  

De telefoon is nu ingesteld! Waarschijnlijk is je toestel nog wel bezig met het afronden van de installatie. Als je wil weten hoever dit proces is:

- Veeg van de bovenkant van het scherm naar beneden om het meldingen overzicht te openen. Selecteer hier "instellingen voltooien" om te zien hoe ver het proces is.
- Zodra alles is overgezet zie je een overzicht met alle gegevens die zijn overgezet.
- Druk op volgende en vervolgens op gereed.

Zodra de apps gedownload zijn, open WhatsApp op je nieuwe telefoon en volg de stappen in het scherm om je WhatsApp te activeren op de nieuwe telefoon. Zodra je je telefoonnummer hebt ingevoerd wordt er herkend dat er een back-up is gemaakt en zal er gevraagd worden om deze back-up te herstellen. Kies herstellen om de gespreken en media naar je nieuwe telefoon over te zetten. 

Als laatste stap kan je nu de simkaart van uit de oude telefoon halen en in je nieuwe telefoon doen. Alle apps moeten weer opnieuw geactiveerd en ingelogd worden.  Open alle apps en log in met je inloggegevens indien nodig. 

We zijn nu klaar met het instellen van je nieuwe telefoon. Wij wensen je veel plezier van je nieuwe Google Pixel telefoon en hopelijk tot ziens!