Heb je net een nieuwe iPhone gekocht en wil je jouw gegevens van het oude toestel naar je nieuwe iPhone overzetten? Met deze eenvoudige stappen willen wij het je zo makkelijk mogelijk maken. Er zijn meerdere manieren om de gegevens van je oude iPhone naar je nieuwe iPhone, de makkelijkste en meest complete manier is de gegevens overzetten met Begin Direct. Andere opties zijn door middel van iCloud of iTunes.;

Gegevens overzetten met “Begin Direct”

Stap 1: Ontgrendel je huidige iPhone en houd deze in de buurt van je nieuwe iPhone.
Stap 2: Zet je nieuwe iPhone aan en swipe omhoog. Houd de nieuwe telefoon in de buurt van je oude iPhone totdat je een pop up op je huidige iPhone krijgt.
Stap 3: Op je huidige telefoon verschijnt een pop up waarin toestemming gevraagd wordt om je huidige Apple ID te gebruiken om je nieuwe iPhone te configureren. Is dit het Apple ID dat je op de oude iPhone gebruikt? Tik op “ga door”.
Stap 4: Vervolgens opent de camera op je huidige iPhone en zie je een blauw bolletje op je nieuwe iPhone. Richt de camera van je huidige iPhone op je nieuwe iPhone zodat het blauwe bolletje binnen de kader valt.
Stap 5: Vanaf nu ga je verder op je nieuwe iPhone, je begint door de vergrendelcode van je oude iPhone in te voeren. De telefoon gaat zichzelf nu instellen, dit kan enkele minuten duren.
Stap 6: Nu wordt er gevraagd om Face ID in te stellen, volg de stappen op het scherm.
Stap 7: Je ziet nu een bevestiging dat je de gegevens wilt overnemen van je huidige iPhone. Klik op ga door.
Stap 8: Volg de instructies op het scherm totdat je ziet dat de iPhone de gegevens overzet. Je ziet een balk en een geschatte tijd. Houd beide iPhones bij elkaar in de buurt!
Stap 9: Zodra de gegevens zijn overgezet, start de nieuwe iPhone zichzelf opnieuw op. Vervolgens zie je een balkje die langzaam vol loopt. Op de achtergrond worden nu alle gegevens op de juiste plek ingedeeld.
Stap 10: Zodra de nieuwe iPhone is opgestart, ontgrendel je nieuwe telefoon. Je zult zien dat sommige apps nog niet gedownload zijn, dit wordt nu gedaan, zolang de telefoon met WiFi verbonden is.

Gegevens overzetten met iCloud

Let op! Deze manier van overzetten is vaak minder compleet omdat je standaard maar 5GB aan iCloud ruimte beschikbaar krijgt van Apple. Je kan je iCloud ruimte uitbreiden tegen betaling.
Stap 1: Begin met het maken van een back-up van je huidige iPhone. Ga naar de instellingen, tik op de naam van je Apple ID, scroll naar beneden en kies je huidige iPhone in de lijst, Tik op reserve kopie, Zorg dat de schakelaar achter reserve kopie groen is.
Stap 2: Zodra de back-up gemaakt is, zet de nieuwe iPhone aan.
Stap 3: Volg de stappen op je nieuwe telefoon totdat je komt bij “apps en gegevens”. Selecteer hier “zet iCloud-Reserverkopie terug”.
Stap 4: Log in met je Apple ID en wachtwoord.
Stap 5: Kies de meest recente iCloud back-up.
Stap 6: Verbreek de verbinding niet en wacht totdat het herstelproces is afgerond.
Stap 7: Volg de rest van de stappen totdat je nieuwe iPhone volledig is ingesteld.

Gegevens overzetten met iTunes

Stap 1: Zorg dat er een back-up in ITunes is gemaakt van je huidige telefoon. Mocht je deze nog niet gemaakt hebben, sluit eerst je huidige iPhone aan op de PC, open iTunes, Klik in iTunes op de apparatenknop (deze staat links bovenin), klik op overzicht, klik op reservekopie maken.
Stap 2: Zodra de back-up in Itunes is gemaakt, zet je nieuwe iPhone aan.
Stap 3: Volg de stappen op je nieuwe telefoon totdat je komt bij “apps en gegevens”. Selecteer hier “Zet terug via Mac of PC”.
Stap 4: Sluit je nieuwe iPhone aan op de PC.
Stap 5: Open iTunes en selecteer je nieuwe iPhone.
Stap 6: Selecteer zet reserve kopie terug. Selecteer de juiste reservekopie
Stap 7: Wacht tot het herstelproces is afgerond.
Stap 8: Vol de rest van de stappen totdat je nieuwe iPhone volledig is ingesteld.