Als je nummerbehoud hebt aangevraagd, zal jouw nieuwe abonnement pas later actief worden. Voor die tijd kun je al wel gebruik maken van de nieuwe simkaart. Je belt dan met een tijdelijk nummer. De kosten voor het gebruikmaken van dit tijdelijk nummer worden altijd buiten de bundel gerekend. De kosten zullen daarom vele malen hoger zijn dan de kosten binnen je bundel. Wij adviseren je om je oude abonnement te gebruiken (met de oude simkaart) totdat het 06-nummer is overgezet op de nieuwe simkaart. Op deze manier voorkom je hoge kosten.Wij adviseren je om te controleren via jouw persoonlijke account bij je nieuwe provider hoeveel belminuten, sms’jes en/of MB data je de eerste maand ontvangt. Het is namelijk mogelijk dat je de eerste maand van het abonnement niet de volledige hoeveelheid belminuten, sms’jes en/of MB internet ontvangt. Dit komt omdat het abonnement bijvoorbeeld halverwege de maand/factuurperiode start.

Als je in jouw huidige abonnementsvorm nog geen databundel hebt, wacht dan tot het moment van ingang van de nieuwe abonnementsvorm met het gebruiken van een smartphone. Ga je zonder databundel alvast gebruikmaken van de smartphone, dan kunnen er hoge kosten buiten de bundel worden gemaakt.