Als je 3 keer de verkeerde pincode invoert, blokkeert je simkaart. Je hebt dan de pukcode nodig, om je toestel weer te kunnen gebruiken. De afkorting PUK staat voor 'Personal Unlock Key' Elke simkaart heeft een unieke 8-cijferige pukcode. Hieronder leggen wij per provider uit waar je jouw pukcode terug kunt vinden.

T-Mobile:
1. Je kunt de pukcode van je simkaart vinden op de kaart waar je de simkaart hebt uitgedrukt.
2. Wanneer je de pukcode niet meer kunt vinden, kun je deze opvragen via My T-Mobile. De pukcode wordt vervolgens direct in My T-Mobile getoond.

Vodafone:
1. Je kunt de pukcode van je simkaart vinden op de kaart waar je de simkaart hebt uitgedrukt.
2. Zoek de pukcode op in My Vodafone, bij Producten onder het kopje 'Toestel & simkaart'.

Tele2:
1. Je pukcode kun je terug vinden op de kaart waarin je je simkaart hebt ontvangen
2. Wanneer je je pukcode niet meer kunt vinden, kun je dit opzoeken in MijnTele2.  Kies voor de optie 'je producten' en 'overzicht producten'. Onder het kopje producten en instellingen zie je je pukcode staan.

hollandsnieuwe:
1. Je pukcode kun je terug vinden op de kaart waarin je je simkaart hebt ontvangen
2. Wanneer je de pukcode niet meer kunt vinden, kun je deze opvragen via mijn hollandsnieuwe. De pukcode wordt vervolgens direct in je mijn hollandsnieuwe account getoond.

Telfort:
1. Je kunt de pukcode van je simkaart vinden op de kaart waar je de simkaart hebt uitgedrukt.
2. Wanneer je de pukcode niet meer kunt vinden, kun je deze opvragen via Mijn Telfort. De pukcode wordt vervolgens direct in Mijn Telfort getoond.

KPN:
1. Je kunt de pukcode van je simkaart vinden op de kaart waar je de simkaart hebt uitgedrukt.
2. Wanneer je de pukcode niet meer kunt vinden, kun je deze opvragen via Mijn KPN, via het kopje 'Service'.
3. Via het online formulier op de website van KPN

Ben:
1. Je kunt de pukcode van je simkaart vinden op de kaart waar je de simkaart hebt uitgedrukt.
2. Je kunt de pukcode terugvinden via je persoonlijke Ik Ben pagina. Kies voor 'Toestel & Sim' en vervolgens voor 'Pin- en Pukcode'.

Simyo:
1. Je kunt de pukcode van je simkaart vinden op de kaart waar je de simkaart hebt uitgedrukt.
2. Onder het kopje 'Instellingen - Simkaart' op je persoonlijke Mijn Simyo pagina kun je het simkaartnummer terugvinden.
3. De pukcode is per e-mail aan je verzonden zodra je de simkaart hebt geactiveerd.